Kam za kulturou v příštím týdnu? Přinášíme tipy!

Chcete někam vyrazit během příštího týdne a něco nového se dozvědět nejen o Evropské unii? Přinášíme tipy na hospodský kvíz a besedu v Brně na téma Evropa ve víru dění nebo online přednášku o vesmírném závodu. Zároveň je otevřena registrace na konferenci Digitální Česko, která se uskuteční 24. a 25. května v Praze.

V úterý v Brně: Hospodský kvíz na téma Evropa ve víru dění

Kancelář Evropského parlamentu v ČR ve spolupráci s Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM a Hospodským kvízem pořádají nejen kvíz, ale i následnou besedu s europoslankyní Markétou Gregorovou a Vítem Hlouškem z Mezinárodního politického ústavu. Kvíz proběhne v úterý 16. května v Brně od 17:00.

Více informací naleznete zdePokud máte zájem se zúčastnit, nezapomeňte se registrovat na tomto odkazu.

V úterý online: The New Space Race and Models of Space Competition

Zajímá Vás vesmír a vesmírný závod? Připojte se k online přednášce, kterou povede doktorka Deganit Paikowsky z Hebrejské univerzity v Jeruzalémě a z Univerzity George Washingtona, specializující se na vesmír, kybernetické a nově vznikající technologie. Přednáška začíná v úterý 16. května od 17:00 prostřednictvím platformy Zoom. Pořadatelem je Prague Security Studies Institute.

Více informací naleznete zde. V případě zájmu se registrujte zde.

Je spuštěna registrace na konferenci Digitální Česko (24.-25. květen)

Mezinárodní konference Digitální Česko, kterou pořádá Institut pro politiku a společnost se svými partnery, se uskuteční 24. a 25. května v Národním domě na Vinohradech v Praze. Součástí konference jsou témata jako digitální ekonomická (r)evoluce, budoucnost vzdělávání, ženy v oblasti technologie, kybernetická bezpečnost a další. Součástí konference je doprovodná interaktivní výstava.

Mezi hosty se obejví například ministr pro místní rozvoj ČR Ivan Bartoš, eurokomisař pro spravedlnost Didier Reynders, výkonná ředitelka Česko.Digital Eva Pavlíková a mnoho dalších.

Přečtěte si více o programu a hostech zde. A registrujte se na tomto odkazu.

Sdílet tento příspěvek