Jourová dnes jednala se šéfem TikToku o ochraně osobních údajů a šíření dezinformací

Šéf čínské aplikace pro sdílení krátkých videí TikTok Šou C´Čche se dnes v Bruselu setkal s představiteli Evropské unie, včetně místopředsedkyně Evropské komise Věry Jourové a evropské komisařky pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestagerové. Jourová se šéfem TikToku hovořila mimo jiné o obavách ohledně ochrany osobních údajů Evropanů, bezpečnosti dětí na této platformě či šíření ruských dezinformací.

Po setkání Jourová vyjádřila očekávání, že TikTok bude usilovat o dodržování pravidel platných v Evropské unii a o získání důvěry ze strany evropských regulátorů. Zdůraznila, že nesmí existovat žádné pochybnosti o tom, že osobní údaje uživatelů v Evropě jsou v bezpečí a nemá k nim přístup žádná cizí země. Ocenila, že TikTok se připojil ke kodexu stanovujícímu zásady boje s dezinformacemi a rychle zavedl sankce EU proti ruským propagandistickým platformám.

TikTok nyní v Evropské unii spolu s řadou dalších technologických podniků čelí novým přísnějším pravidlům, která vstoupí v platnost v příštích dvou letech. Tato pravidla budou vyžadovat, aby internetové platformy věnovaly větší úsilí kontrole nezákonného obsahu na internetu. „Cílem setkání s TikTokem je zhodnocení toho, jak se podnik připravuje na plnění svých povinností plynoucích z regulace Evropské komise,“ uvedla Evropská komise.

Zdroj: ČTK, Evropská komise

Sdílet tento příspěvek