Instituce EU hledají talentované administrativní pracovníky

16.11.2017

Zajímá vás kariéra v mezinárodní instituci, která se snaží zlepšit životy více než 500 milionům lidí? EU je velká mezinárodní organizace, jež působí v celé řadě oblastí od lidských práv až po dopravu a obchod.

Orgány EU momentálně hledají administrativní pracovníky, kteří budou v rámci svých útvarů vykonávat různé administrativní, komunikační nebo finanční úkoly.

Jako administrativní pracovník můžete mít za úkol přípravu, zpracování a finalizaci dokumentů, zpracování spisů týkajících se plnění rozpočtu nebo vyhledávání a šíření informací. Můžete také pomáhat s přípravou tiskových a jiných zpráv a dalších textů a s přípravou prezentací pro komunikační činnosti v rámci orgánů i mimo ně. Tato práce zahrnuje rovněž organizaci a koordinaci administrativních činností, například plánování schůzí. Úspěšní uchazeči by měli mít důkladnou znalost nástrojů IT, jako jsou textové editory, tabulkové procesory a databáze, a též schopnost pracovat s určitou mírou samostatnosti.

Abyste se mohli přihlásit, musíte být občanem EU a ovládat alespoň dva úřední jazyky EU, z toho jeden minimálně na úrovni C1 (důkladná znalost) a druhý minimálně na úrovni B2 (uspokojivá znalost). Kromě toho musíte mít následující kvalifikaci a odbornou praxi:

 postsekundární vzdělání v délce alespoň jednoho roku doložené diplomem v administrativní oblasti, nebo
 středoškolské vzdělání doložené diplomem, který umožňuje přístup k postsekundárnímu vzdělání, a následně minimálně tříletou odbornou praxi v administrativní oblasti, nebo
 odborné vzdělání v délce alespoň jednoho roku a následně minimálně tříletou odbornou praxi.

Abyste se mohli ucházet o vyšší pozici (třída SC 2), budete potřebovat další odbornou praxi v délce alespoň čtyř let v administrativní oblasti.

Většina pracovních míst se nachází v Bruselu a v Lucemburku. Pracovní místa třídy SC 2 nabízí převážně orgány se sídlem v Lucemburku. Instituce EU nabízejí ucelený systém odměňování a poskytují novým pracovníkům podporu a pomoc při stěhování.
Přihlášky se přijímají od 9. listopadu 2017 do 12. prosince 2017, 12:00 hodin (poledne) SEČ.
Další informace o požadavcích a postupech výběrového řízení a o způsobu přihlašování naleznete na stránce eu-careers.eu. Můžete nás sledovat na Facebooku, Twitteru, LinkedIn, YouTube a Instagramu.
Odkaz: EPSO/AST-SC/06/17 – administrativní pracovníci (třída SC 1 a SC 2)

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality