Nová studená válka

Nová studená válka
Kdo zvítězí v novém konfliktu mezi Východem a Západem?
Edward Lucas
Nakladatel Mladá fronta 2008

Bestseller respektovaného východoevropského korespondenta a komentátora listu The Economist Edwarda Lucase nazvaný Nová studená válka se snaží odhalit skutečné pozadí snah a aktivit putinovského Ruska.

ANOTACE

Mnohaleté zkušenosti a četné kontakty Edwardu Lucasovi otevřely cestu k exkluzivním informacím z kremelského zákulisí, na jejichž základě autor dochází k nanejvýš znepokojivým závěrům: mezi Východem a Západem probíhá nová studená válka – a Západ zatím prohrává!

Politolog Jan Kubáček o Lucasově knize napsal, že autor připomíná nezbytnost jednotného a zásadového vystupování Evropské unie vůči Rusku, obzvlášť v oblasti ekonomiky. Britský komentátor varuje, jak krátkozrace Evropa přehlíží vnitřní poměry Ruska. Jak toleruje, když si Moskva osvojuje pouze ty regule, které jí vyhovují. Lucasova Nová studená válka je určena pro každého, komu není lhostejná budoucnost středoevropského regionu a poměry v našem bezprostředním okolí. A její tvůrce je v této oblasti skutečně zasvěceným průvodcem.

Edward Lucas: Nová studená válka. Kdo zvítězí v novém konfliktu mezi Východem a Západem?, vydání v češtině první, název originálu: The New Cold War, překlad: Pavel Vereš, počet stran 304, vázaná vazba, Mladá Fronta 2008.

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality