Velký počet účastníků udělal z akce Předsedáme Evropě v Jihlavě jednu z nejúspěšnějších akcí této série

Další akce ze série Předsedáme Evropě proběhla tento čtvrtek v Jihlavě. Rekordní účast na této akci z ní rozhodně udělala jednu z nejúspěšnějších. Lidé měli zájem nejen o zábavné aktivity a kulturní vystoupení, ale také o předsednictví České republiky v Radě Evropské unie.

Jihlava včera ožila. Zasloužila se o to také akce Předsedáme Evropě, která probíhala na Masarykově náměstí a nalákala velký počet obyvatel Jihlavy. Programem tradičně provázel moderátor Josef Mádle.

Podstata předsednictví

Hned na začátek akce vysvětlil ředitel Odboru komunikace o evropských záležitostech Igor Blahušiak, v čem spočívá předsednictví České republiky v Radě EU. Připomněl také priority českého předsednictví, nebo třeba jaké dosavadní úspěchy má předsednictví za sebou a co jej naopak čeká.

Poté si lidé mohli užít zábavy připravené ve stáncích. Přítomen byl tradičně fotokoutek, malování na obličej a skákací hrad. Svůj stánek také měl například kraj Vysočina, Eurocentrum Jihlava, Vysoká škola polytechnická Jihlava, environmentální Ekocentrum Chaloupky a další.

Debata a kulturní program

K večeru se také uskutečnila diskuse na téma Evropa pro mladé, kde debatovala o výhodách, které plynou z členství v EU, pedagožka Gymnázia Žďár nad Sázavou Michaela Kondýsková, student a cestovatel Jakub Jeřábek a student a účastník řady zájezdů Jan Fiala.

V rámci kulturního programu vystoupil také Taneční klub Hotch-Potch a celou akci znovu zakončila česká indie rocková kapela The Silver Spoons. Na další akci v rámci série Předsedáme Evropě se můžete těšit příští pondělí 3.10., tentokrát v Olomouci.

Autorka: Lucie Nalejvačová, Euroskop.cz

Zdroj: Euroskop.cz

Sdílet tento příspěvek