Kam za kulturou příští týden? Přinášíme tipy!

Chcete někam vyrazit během příštího týdne a něco nového se dozvědět? Přinášíme tipy na přednášku o nové podobě EPSO testů, konferenci Digitální Česko a vystoupení autorů slam poetry. Doporučujeme také poslech nové epizody našeho podcastu Tvoříme Evropu, tentokrát s Monikou Ladmanovou o práci v kabinetu eurokomisařky nebo vedoucí Zastoupení Evropské komise v ČR. Bližší informace o akcích se dozvíte v článku.

V úterý v Praze: přednáška o nové podobě EPSO testů

© EU Careers Charles University

Zajímá Vás práce v evropských institucích? Cesta do nich vede přes EPSO testy, jejichž podoba se nyní zjednodušuje. Přijďte v úterý 23. května v 17:00 do Evropského Domu v Praze, kde se dozvíte cenné informace a tipy, jak uspět právě v nových EPSO testech, které jsou důležitou součástí přijímacího řízení do evropských institucí.

Více informací se dozvíte na tomto odkazu. V případě zájmu je potřeba se registrovat zde.

Ve středu a čtvrtek v Praze: konference Digitální Česko

© Institut pro politiku a společnost

Mezinárodní konference Digitální Česko, kterou pořádá Institut pro politiku a společnost se svými partnery, se uskuteční 24. a 25. května v Národním domě na Vinohradech v Praze. Součástí konference jsou témata jako digitální ekonomická (r)evoluce, budoucnost vzdělávání, ženy v oblasti technologie, kybernetická bezpečnost a další. Součástí konference je doprovodná interaktivní výstava.

Mezi hosty se objeví například ministr pro místní rozvoj ČR Ivan Bartoš, eurokomisař pro spravedlnost Didier Reynders, výkonná ředitelka Česko.Digital Eva Pavlíková a mnoho dalších.

Přečtěte si více o programu a hostech zde. A registrujte se na tomto odkazu.

V sobotu v Bečově nad Teplou: Slam poetry exhibice

Pokud jste z Karlovarského kraje, neváhejte se vydat do Bečovské botanické zahrady, kde si můžete poslechnout vystoupení 6 mladých autorek a autorů poezie. Akci pořádá Slam poetryCZ, a na místě nebudou chybět ani zástupci Eurocentra Karlovy Vary s informačním stánkem. Více informací o programu naleznete zde.

Podcast Tvoříme Evropu: tentokrát s Monikou Ladmanovou

© Zastoupení Evropské komise v ČR

Pusťte si během volné chvíle náš podcast Tvoříme Evropu, který nahlíží do zákulisí evropské politiky a přibližuje různé profese zabývající se nejen Evropskou unií. V čerstvě vydané epizodě si můžete poslechnout zkušenosti Moniky Ladmanovépráce v kabinetu eurokomisařky Věry Jourové a současné pozice vedoucí Zastoupení Evropské komise v ČR. Přejeme příjemný poslech!

Náhledový obrázek : ©Unsplash

Sdílet tento příspěvek