Výsledky soutěže DiscoverEU: více než 35000 mladých Evropanů procestuje kontinent s bezplatnou dopravou

Dnes 10.května byly zveřejněny výsledky soutěže DiscoverEU. Ta nabízí více než 35 000 osobám ve věku 18 let pocházejícím z EU nebo třetích zemí přidružených k programu Erasmus+ časovou jízdenku, s níž budou moci během 15. června 2023 až 30. září 2024 bezplatně cestovat po EU, a to po dobu až jednoho měsíce. Jízdenka se vztahuje na železniční dopravu, a zároveň i na jiné alternativní druhy dopravy šetrné k životnímu prostředí jako jsou autobusy nebo trajekty.

Vybraným účastníkům bude taktéž poskytnuta Evropská karta mládeže (EYCA), se kterou mohou využít slevy pří návštěvách kulturních a přírodních památek, účasti ve vzdělávacích kurzech, sportovních aktivitách, na ubytování, místní dopravu či v restauracích.

Soutěž je součástí programu Erasmus+ a nabízí mladým lidem příležitost poznat jednotlivé evropské země, jejich kulturu, místní památky, historii, gastronomii, a možnost otestovat si své jazykové znalosti v terénu. A to vše s bezplatnou dopravou!

Sledujte DiscoverEU skrze webovou stránku nebo sociální síť Instagram, aby Vám neuniklo příští kolo přihlášek! Šance mladých Čechů a Češek na získání časové jízdenky je skutečně vysoká. V minulém kole v lednu tohoto roku uspěl každý druhý žadatel z Česka.

Zdroj: DiscoverEU

Foto: Unsplash

Sdílet tento příspěvek