Kailiová, jež čelí obvinění z korupce, zůstane nadále ve vazbě, rozhodl soud

Bývalá místopředsedkyně Evropského parlamentu Eva Kailiová, která čelí obvinění z korupce, zůstane nadále ve vazbě. Rozhodl o tom dnes soud v Bruselu, který jí prodloužil vazbu o měsíc. Podle agentury Reuters se Kailiová může do 24 hodin odvolat. Řecká politička je podezřelá v případu týkajícím se úplatků ze strany Kataru pro evropské činitele. Vinu popírá.

Právníci Kailiové žádali soud o propuštění a nabízeli, že pohyb 44leté ženy mimo vazební věznici by mohl být monitorován elektronickým náramkem. „Eva Kailiová je nevinná,“ zdůraznil dnes před soudem její právní zástupce, který ve středu řecké televizi řekl, že politička je ve špatném psychickém stavu.

Soud ale žádosti Kailiové nevyhověl. Politička, kterou její kolegové tento měsíc zbavili funkce místopředsedkyně europarlamentu, se do vazby spolu s trojicí dalších osob dostala 11. prosince kvůli podezření, že se za finanční a věcné dary snažila uplatňovat svůj vliv ve prospěch Kataru. Obviněna je také z praní špinavých peněz.

Podle zpráv médií se pozornost policie, která případ vyšetřuje řadu měsíců, soustředí i na Maroko, které se údajně pokoušelo získávat přízeň podobným způsobem jako Katar.

Zdroj: ČTK

Sdílet tento příspěvek