Předsedáme Evropě, aneb Brno na mapě Evropy

Česká republika v tomto pololetí předsedá Radě Evropské unie a i vy jste mohli být u toho! Celé odpoledne se neslo v duchu zábavných aktivit, kulturních vystoupení a informací ohledně stávajícího předsednictví a EU na Náměstí Svobody v Brně.

Akci pořádal Úřad vlády ČR a Eurocentrum Brno. Dále zde byly zastoupené partnerské organizace a zástupce z Ministerstva pro místní rozvoj, Jihomoravského kraje a Kanceláře Jihomoravského kraje pro meziregionální spolupráci, Města Brna, Domu zahraniční spolupráce, Europe Direct Brno, EURES či Europass.

Celý den bylo vidět, že téma EU zaujala v Brně řadu lidí. Úspěch měly i kvízy o EU a nejeden člověk se zastavil s otázkou na současné předsednictví. V průběhu dne vystoupil na náměstí i hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, Petr Chládek z Jihomoravského inovačního centra a Igor Blahušiak, ředitel Odboru komunikace o evropských záležitostech Úřadu vlády ČR. Debata přinesla pohled na EU a předsednictví z pohledu regionů, tentokrát z pohledu Jihomoravského kraje.

Akce pak byla ukončena večerním koncertem zpěvačky Debbi

Sdílet tento příspěvek