Akce Předsedáme Evropě, tentokrát v Karlových Varech

Další stanicí série akcí Předsedáme Evropě byly Karlovy Vary. Smetanovy sady na celý den ožily oslavami právě probíhajícího předsednictví České republiky v Radě Evropské unie. Díky příznivému počasí a kulturnímu programu nebyla nouze o návštěvníky.

Programem akce tentokrát provázel Martin Čermák, který kolemjdoucí lákal na informační stánky a zábavně-vzdělávací aktivity nebo třeba na fotobudku. Ty nejmladší zase na malování na obličej a na skákací hrad. Na úvod také spolu s vedoucí oddělení pro Eurocentra na Úřadu vlády Ludmilou Johnovou vysvětlil, co pro Českou republiku předsednictví v Radě EU znamená.

Kulturní program

Tradičně na akci nechyběl kulturní program. Návštěvníci se mohli přijít podívat na vystoupení oddílu capoeiry SKP Hvězda K. Vary, kteří předvedli umění podobající se tanci a zápasu. Poté proběhl krátký workshop, ve kterém si mohli lidé vyzkoušet základní kroky tohoto umění.

Akce Předsedáme Evropě v Karlových Varech zahrnovala také dva koncerty. Vystoupil písničkář Petr Lüftner a na závěr akce zazpívala kapela Nebe. V neposlední řadě zahrnoval program debatu na téma přeshraniční spolupráce v EU. 

Debata o přeshraniční spolupráci

Účastnili se jí senátor a starosta obce Boží Dar Jan Horník, jednatelka Klubu česko-německého partnerství Lenka Šaldová, ředitel Česko-německého fondu budoucnosti Tomáš Jelínek a starosta obce Chodov Patrik Pizinger.

Zítra se koná další akce ze série Předsedáme Evropě, tentokrát v Plzni, kde na vás znovu čeká bohatý program. Pro více informací sledujte nejen web Euroskop.cz, ale také sociální sítě pod stejným názvem.

Autorka: Lucie Nalejvačová, Euroskop.cz

Zdroj: Euroskop.cz

Sdílet tento příspěvek