Akce Předsedáme Evropě proběhla v Ústí nad Labem

Již přes dva měsíce předsedá Česká republika v Radě EU. Předsednictví je nyní veřejnosti přibližováno sérií regionálních akcí s názvem „Předsedáme Evropě”. Další se série regionální akcí se uskutečnila v tentokrát prosluněném Ústí nad Labem. 

V úterý 20. září měli obyvatelé Ústí nad Labem příležitost nahlédnout pod pokličku českého předsednictví díky další ze série tematických akcí k českému předsednictví v Radě EU. Kromě bohatého programu se akce setkala i s příznivým počasím, které celé odpoledne návštěvníkům zpříjemnilo.

Kromě počasí navodil návštěvníkům Městských sadů příjemnou atmosféru i pestrý kulturně vzdělávací program. Po třinácté hodině program zahájila Ludmila Johnová, vedoucí Oddělení pro Eurocentra, která pohovořila především o přínosu českého předsednictví pro české občany či návštěvníkům připomněla jeho priority.

Nejmladší diváky upoutalo vystoupení, které připravilo Divadlo Teplice Krabice. Do interaktivního představení s názvem „Kde je ježek”, se děti aktivně zapojovaly a ježka úspěšně našly. Po odlehčeném divadelním vystoupení nastal prostor pro první koncert evropského odpoledne. Hudební program zahájili Pavel Houfek a Kristýna Pejcharová s pestrým repertoárem.

Evropské příležitosti nejen pro mladé

V moderované diskusi na téma „Evropské příležitosti nejen pro mladé” Ludmila Johnová a Michaela Kosíková probraly možnosti, které se (nejen) mladým lidem naskýtají díky českému členství v Evropské unii. „Evropská unie pro mě představuje především neomezenou formu spolupráce a příležitostí,” odpověděla vedoucí Oddělení pro Eurocentra Ludmila Johnová na otázku moderátora, týkající se prvních myšlenek při vyřčení termínu „Evropská unie”. Michaela Kosíková doplnila, že ona si pod pojmem představuje především možnost cestovat a vzdělávat se, a to jak doma, tak i v cizích zemích. Z konkrétnějších témat byl v debatě zmíněn například portál EURES, jako platforma, na které si zájemci o práci v unijních zemí mohou ověřit dostupnost volných pracovních míst.

Ústecká regionálních akce byla zakončená dynamickým vystoupení kapely The Silver Spoons.

Na bohatý program se můžete těšit i v dalších krajských městech. Další zastávkou je již 22. září město Karlovy Vary, kde se na Vás budeme těšit od 13 hodin na T.G. Masaryka u Smetanových sadů. Více informací o akci naleznete zde.

Zdroj: Euroskop.cz

Sdílet tento příspěvek