Akce Předsedáme Evropě v Hradci Králové byla deštivá, zato povedená

Včera se uskutečnila další regionální akce ze série Předsedáme Evropě, tentokrát v Hradci Králové. Přestože počasí nebylo příznivé, bohatý program i tak nalákal spoustu diváků, kteří se přišli dozvědět řadu informací o právě probíhajícím českém předsednictví v Radě Evropské unie nebo si poslechnout pozvané zpěváky.

Dnem opět provázel moderátor Josef Mádle, který spolu s vedoucí Oddělení pro Eurocentra Ludmilou Johnovou představil veřejnosti smysl předsednictví v Radě EU a zároveň je nalákal, aby navštívili přítomné informační stánky a zúčastnili se zábavně-vzdělávacích aktivit. Ty zahrnovaly například malování na obličej, skákací hrad pro děti, tvorbu odznaků, fotokoutek atd.

Ludmila Johnová také vystoupila v debatě Evropské příležitosti nejen pro mladé, kde diskutovala spolu s regionální konzultantkou Domu zahraniční spolupráce Lucií Boukalovou a Luciií Nalejvačovou z Euroskopu o tom, jaké možnosti lidem přináší Evropská unie. Debatující zmínily příležitosti pro mladé v rámci zahraničního studia, zahraniční působení pro učitele a vědce nebo také možnosti pro české podnikatele.

Včerejší program zahrnoval také taneční vystoupení a workshop taneční skupiny T-BASS a koncert kapely Siluety. Akci zakončila zpěvačka Debbi, která tento týden vystoupila také na akci Předsedáme Evropě v Pardubicích.

Předsedáme Evropě dále pokračuje a navštíví každý český region. Sledujte proto stránky Eurocentra ve vašem kraji. Zároveň nás sledujte na sociálních sítích, kam přidáváme pozvánky na všechny akce. Na instagram také přidáváme do stories příspěvky přímo z akce.

Zdroj: Euroskop.cz

Sdílet tento příspěvek