Akce Předsedáme Evropě, tentokrát v Pardubicích

Přesně ve 13 hodin odstartovala v úterý 13. září akce na Pernštýnském náměstí v Pardubicích. Jednalo se o regionální akci v rámci představení českého předsednictví, která byla zahájena ředitelem Odboru pro komunikaci o evropských záležitostech, Igorem Blahušiakem.

Návštěvníci akce mohli zjistit nejen informace o českém předsednictví, ale zároveň i o činnosti Eurocenter, Europedirectu a DZS, kdy v první části programu byly právě i vzdělávací aktivity podporované EU. Dále byla na programu diskuze debata na téma „Předsedáme EU – co to pro nás znamená“ a následně prezentace partnerů akce (Eures, Eurodesk, Univerzita Pardubice, Czechinvest, Ministerstvo pro místní rozvoj, Alliance Francaise Pardubice, město Pardubice a Národní pedagogický institut).

Celou akce provázel i kulturní program, kdy si ti nejmenší návštěvníci mohli vyzkoušet malování na obličej, skákací hrad, fotokoutek a následně se konalo vystoupení a workshop taneční skupiny T-BASS, na kterou navázala hudební skupina Alchymie se svým koncertem.
V 17:30 se pak konala debata na téma příležitostí pro dopravu a rozvoj měst, která se nesla v duchu jak EU pomáhá rozvoji dopravy, a to včetně poskytování dotací na určité programy. Závěr akce se rovněž nesl v podobě koncertu. Pro lidi v Pardubicích zazpívala zpěvačka Debbi.

Sdílet tento příspěvek