European Creative Industries Summit 2022 se poprvé uskuteční v Praze, přivítá špičky kulturních a kreativních odvětví.

Největší summit kulturních a kreativních odvětví v Evropě, European Creative Industries Summit 2022, se poprvé v historii konání akce uskuteční v Praze. Mezinárodní konference proběhne od 22. do 23. září 2022 v pražské La Fabrice a Pražském kreativním centru a zúčastní se jí profesní špičky kulturních a kreativních odvětví z celé Evropy. Diskutovat budou téma transformace. Akci pořádá Kreativní Praha, z.ú. ve spolupráci s European Creative Business Network, s hlavním městem Praha a pod záštitou Předsednictví České republiky v Radě Evropské unie.

Pod záštitou Předsednictví České republiky v Radě Evropské unie proběhne v září v Praze největší summit kulturních a kreativních odvětví – European Creative Industries Summit 2022. „Mezinárodní konference European Creative Industries Summit je putovní akcí a koná se vždy v hlavním městě té země, která předsedá Radě Evropské Unie. V rámci tohoto summitu v září přivítáme v Praze leadery kulturních a kreativních odvětví z celé Evropy a představíme jim kulturní Prahu. Je to velká příležitost nejen pro hlavní město, ale i kulturní profesionály z celé republiky,“ říká za spolupořádající hlavní město radní pro kulturu, výstavnictví a cestovní ruch Hana Třeštíková.

Hlavnímu konferenčnímu shromáždění, které proběhne v září v Praze, předcházelo už několik dílčích setkání za účasti prestižních politických hostů. European Creative Industries Summit 2022 zahájila 21. dubna 2022 předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen online shromážděním. To proběhlo i za účasti eurokomisařky pro inovace, výzkum, kulturu, vzdělávání a mládež Mariyi Gabriel, ministra kultury České republiky Martina Baxy a dalších klíčových stakeholderů. Na dubnové zahájení navázalo setkání ve Štýrském Hradci a Bruselu. European Creative Industries Summit 2022 vyvrcholí od 22. září do 23. září v Praze, a to za účasti profesních špiček kulturních a kreativních odvětví, stakeholderů a zástupců odvětvových organizací z tuzemska i celé Evropské Unie. Hlavním tématem mezinárodní konference je transformace a její potenciál. „Stejně jako celá Evropa i Česká republika prožívá svou zelenou, sociální a digitální transformaci. Kulturní a kreativní odvětví nabízejí cestu, jak touto transformací projít udržitelně, eticky a s vysokou ekonomickou přidanou hodnotou,“ vysvětluje téma konference Petr Peřinka, ředitel Kreativní Prahy.

Setkání ve Štýrském Hradci

European Creative Industries Summit 2022 pořádá Kreativní Praha společně s European Creative Business Network, s hlavním městem Praha a pod záštitou Předsednictví České republiky v Radě Evropské unie. Program a hlavní hosty mezinárodní konference zveřejní organizátoři v dalších měsících.

European Creative Industries Summit 2022 – ECIS 22
22. – 23. září 2022, Praha
La Fabrika a Pražské kreativní centrum
Registrace
zde
www.kreativnipraha.eu
www.ecbnetwork.eu

O ECIS
European Creative Industries Summit (ECIS) je každoroční konference a politické fórum, na kterém se setkávají kreativní profesionálové, odvětvové organizace a politici, aby diskutovali o nejnovějším vývoji v evropském kreativním průmyslu a o tématech kulturní, hospodářské a sociální politiky.

O ECBN
European Creative Business Network (ECBN) je nadace založená v roce 2011, která podporuje zájmy kulturně-kreativních odvětví v Evropě. Vzhledem k rozmanitosti kulturních projevů i kulturních a kreativních trhů v Evropě pracuje ECBN na záměrech nepřímo a decentralizovaně. Podporuje přední agentury, sponzory a zprostředkovatele na místní, regionální nebo národní úrovni, a pomáhá jim podporovat kulturní a kreativní podnikatele.

O Kreativní Praze
Kreativní Praha je zapsaný ústav založený hlavním městem za účelem podpory rozvoje kultury, kulturních a kreativních odvětví na jeho území. Hlavní agendou Kreativní Prahy je plánování, podpora a rozvoj umění, kultury a kulturních a kreativních odvětví, realizace rozvojových projektů a programů, pořádání školení, konferencí, workshopů, coachingu a dalšího vzdělávání, koordinace a podpora spolupráce mezi aktéry a výzkumná činnost. Provoz Kreativní Prahy, z. ú. je realizován s finanční podporou hlavního města Prahy.

Kontakt pro média
Veronika Havlíková
veronika.havlikova@kreativnipraha.eu
605 502 723

Sdílet tento příspěvek