ČR chce při předsednictví EU zdůraznit ochranu půdy, uvedla Hubáčková

Ochrana půdy nebo problematika světelného znečištění budou patřit mezi témata, na která se chce za svého blížícího se půlročního předsednictví v Radě EU v ekologické oblasti soustředit Česká republika. Novinářům to včera řekla ministryně životního prostředí Anna Hubáčková, která se ve Stockholmu zúčastnila konference Programu OSN pro životní prostředí Stockholm+50.

„Budeme velmi intenzivně pokračovat v tom, co je nejvíce projednáno, například nařízení o bateriích, o chemických látkách,“ poznamenala ministryně k práci předsednictví v oblasti životního prostředí.

Více zviditelnit chce ale Praha také další témata. „A to je ochrana půdy, kterou bereme jako základ pro zadržení vody v krajině, pro zdravé potraviny, pro lesy, zemědělské užívání. A zvedneme i téma, ve kterém má Česká republika hodně zkušeností, výsledků, vědeckých poznatků, a to je problematika vlivu světelného znečištění jak na lidský život, tak na přírodu,“ dodala ministryně.

Na konferenci Stockholm+50 se sešli politici ze zemí OSN, vědci i zástupci neziskového sektoru. Akce se koná při příležitosti 50. výročí podepsání deklarace OSN o životním prostředí.

Zdroj: Euroskop.cz, ČTK

Sdílet tento příspěvek