Přihlaste se do Evropského parlamentu na Schumanovu stáž

Máš zájem o práci v institucích EU? Nevíš, kde budeš chtít pracovat, a chceš si to někde vyzkoušet? Co takhle zkusit stáž v Evropském parlamentu? Je možné se přihlásit do Sekretariátu EP (více administrativní práce) nebo k jednotlivým europoslancům (více politická práce). Během stáže získáš vhled do procesů a politik evropských institucí, budeš mít příležitost přispět ke každodenní činnosti Evropského parlamentu a rovněž šanci využít získané teoretické znalosti v praxi.

Informace o náplni stáže, požadavcích na uchazeče, kritériích výběru a způsobu přihlašování naleznete na této internetové stránce. Délka stáže je pět měsíců, stáž proběhne v období říjen 2022 – únor 2023 a je placená.

Místo výkonu stáže: Brusel / Lucemburk / Štrasburk / zastoupení EP v členských zemích

Uzávěrka pro přihlašování: 31. května 2022 ve 23:59 středoevropského času.

Přihlašování: Zájemci o program Schumanových stáží se přihlásí prostřednictvím internetového přihlašovacího rozhraní na oficiálních webových stránkách programu. V rámci jednoho přihlašovacího období je možné se přihlásit maximálně na 3 různé stážistické pozice. Více informací o programu Schumanových stáží je k dispozici v tomto dokumentu.

Sdílet tento příspěvek