Euroskop změnil svou podobu: Nově můžete poznávat Evropu ve třech hlavních sekcích webu

Milí čtenáři, připravili jsme pro Vás modernizaci portálu Euroskop. Vycházeli jsme při ní z doporučení odborníků na evropské záležitosti i mediálních expertů.  Věříme, že pro vás bude nová podoba portálu užitečným průvodcem v objevování evropských záležitostí a poznávání Evropské unie.

Nový web je rozdělen do tří částí, které vás provedou třemi oblastmi – aktuálním děním v Evropě, fakty a informacemi o evropských záležitostech a praktickými tématy souvisejícími s děním a životem v Evropě. V hlavním menu si můžete vybrat z těchto tří sekcí:

Zpravodajství

Informace o tom nejaktuálnějším, co v současné době hýbe evropskou politikou. Zde naleznete nejdůležitější zprávy o činnosti unijních institucí i novinky z členských zemí Evropské unie. Tematické spektrum zahrnuje mimo jiné zprávy z oblasti zahraniční politiky, ekonomiky, životního prostředí, vnitřních záležitostí i kultury. V rubrice Zpravodajství by Vaší pozornosti neměly uniknout ani podrobné analýzy, rozhovory s experty a reportáže z akcí zaměřujících se na klíčové otázky evropské politiky.

Evropská unie

Sekce Evropská unie přehledným, uceleným a srozumitelným způsobem přibližuje čtenáři z řad laické i odborné veřejnosti fakta o historickém vývoji, institucionálním rámci a rozhodovacích procedurách EU. Část Fakta o EU si bere pod drobnohled historii evropské integrace a představuje základní oblasti ekonomické integrace, jako je vnitřní trh, eurozóna a rozpočet. Část ČR a EU rekapituluje českou cestu do Unie a přibližuje současné české představitele v institucích EU. Část Instituce EU obsahuje profily klíčových unijních institucí a část Politiky EU prezentuje popis nejdůležitějších evropských iniciativ v jednotlivých oblastech politiky.

Já a EU

V sekci Já a EU se můžete dočíst užitečné informace o tom, jakým způsobem můžete Vy osobně využít příležitostí, které Vám Evropská unie nabízí. Fakta zde najde student, který má zájem o studium v jiné evropské zemi, i člověk, který hledá v jiném členském státě EU zaměstnání. Na své si přijde i turista, který plánuje po Evropě cestovat. Rubrika Já a EU přináší rovněž informace o možnostech kariérního uplatnění v institucích a agenturách Evropské unie. Součástí rubriky je i část věnovaná Konferenci o budoucnosti Evropy. Procvičit mozkové závity můžete v části Zábavně o Evropě, obsahující křížovky a různorodé kvízy s evropskou tématikou.

studentka, notebook
Čtenářka webu

Sdílet tento příspěvek