Letní fotosoutěž „Zelená dohoda pro Evropu“ je prodloužena

18.10.2021
Euroskop, EC KV

Eurocentrum Karlovy Vary prodloužilo období pro zasílání soutěžních fotografií do středy 20. října. Stále soutěžíte o tyto ceny: soutěžící na 1. – 3. místě si mohou vybrat jednu z 5 zajímavých knih a na výherce ze 4. a 5. místa čekají deskové hry viz fotografie.

Léto je v plném proudu a my jsme pro Vás připravili fotografickou soutěž, abyste jen tak nezaháleli. Jako téma jsme zvolili tzv. Zelenou dohodu pro Evropu. Podrobnosti k tomuto tématu najdete třeba zde https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal_cs.

Toto dlouho diskutované evropské téma ekologie a životního prostředí vnímáme možná každý jinak. Projevy změny klimatu a zhoršování životního prostředí ale můžeme vidět na různých místech a při různých příležitostech všichni. Lidé, firmy i státy již začínají uvažovat o různých řešeních tohoto globálního problému, který se týká ovzduší, vody, přírodních zdrojů a odpadů. Hledají se nové cesty, nové zdroje energií i nové výrobní postupy. Jistě i Vy máte k tomuto tématu co říci prostřednictvím vlastních fotografií.

Pošlete nám svoji fotografii ze svého okolí, domova nebo z jiné evropské země včetně jejího příběhu. Zajímá nás, kde a kdy fotografie vznikla, při jaké příležitosti, či co zachycuje.

Do soutěže přijmeme fotografie, které byly pořízeny v členských zemích Evropské unie včetně České republiky. Soutěžící mohou také zasílat již v minulosti pořízené fotografie, které zachycují buď projevy změny klimatu a zhoršování životního prostředí v Evropě nebo naopak známky a projevy začínající přeměny evropského hospodářství a společnosti EU.

Termín konání soutěže: 3. 8. 2021 – 20. 10. 2021

Vyhodnocení a vyhlášení vítězů nejpozději do 7. 11. 2021

Ceny: Soutěžící na 1. – 3. místě si mohou vybrat jednu z 5 zajímavých knih a na výherce ze 4. a 5. místa čekají deskové hry.

Své fotografie zasílejte na fotosoutez@euroskop.cz.

Prosíme, v předmětu emailu uveďte – Zelená dohoda. U soutěžní fotografie musí být uveden název fotografie a místo pořízení včetně doplňujících informací k fotografii. Do e-mailu dále uveďte své jméno, adresu a telefon, abychom Vás mohli v případě výhry kontaktovat.

Každý soutěžící smí zaslat do soutěže pouze jednu fotografii.

Nejlepší snímky vybere nezávislá porota. Podmínky účasti naleznete zde.

Soutěž se koná u příležitosti Konference o budoucnosti Evropy.

Organizátory soutěže jsou Eurocentrum Karlovy Vary a Europe Direct Karlovy Vary.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek