Do České republiky přijel maďarský premiér Orbán, navštíví Ústí nad Labem

29.09.2021
Euroskop.cz, ČTK

Na návštěvu České republiky dnes přijel maďarský premiér Viktor Orbán. V pražské Kramářově vile ho přivítal premiér Andrej Babiš (ANO). Odpoledne společně navštíví Ústí nad Labem. V Ústeckém kraji předseda hnutí ANO Babiš vede kandidátku do sněmovních voleb, které budou 8. a 9. října. Večer Orbána v Lánech přijme prezident Miloš Zeman.

Babiš s Orbánem udržují dlouhodobě dobré vztahy a na řadu věcí mají podobné názory. Hlavními tématy jednání premiérů ČR a Maďarska mají být hospodářská a průmyslová spolupráce, obrana, migrace a dopady pandemie covid-19. Slavnostní oběd se uskuteční v Ústí nad Labem na zámečku Větruše, kde ANO na začátku září startovalo volební kampaň.

Tisková konference Babiše s Orbánem je v plánu odpoledne v Severočeském divadle opery a baletu v centru krajského města.

S maďarským premiérem přijede několik ministrů jeho vlády. Vicepremiér českého kabinetu Karel Havlíček (za ANO) je bude provázet při návštěvě společnosti AERO Vodochody AEROSPACE, která se jakožto největší letecký výrobce v ČR zaměřuje na konstrukci a výrobu vojenských a civilních letadel. Do Aera Vodochody nedávno vstoupil s Omnipolem nový maďarský partner – finančník Kristóf Szalay-Bobrovniczky.

Návštěvu Česka ukončí Orbán v Lánech, kde ho přijme prezident Miloš Zeman.

Autor: Euroskop.cz

Sdílet tento příspěvek