Sedmý ročník Pražského evropského summitu: Europe Reborn

07.07.2021
Euroskop, Prague European Summit 2021

Ve dnech 12.–14. července se v pražském Černínském paláci sejdou vrcholní evropští představitelé, zástupci akademické půdy a think-tanků, ale i delegáti z korporátní sféry a médií, za účelem diskuze o budoucnosti Evropské unie.Sedmý ročník Pražského evropského summitu je rozdělen do dvou okruhů zaměřených na politická a ekonomická témata.

V rámci politického okruhu se bude diskutovat o otázkách týkajících se vnějších vztahů EU, jako je demokratizace ve světě, transatlantické záležitosti, mezinárodní obchod nebo politika sousedství EU.
Ekonomický blok se zaměří na otázky týkající se postpandemické obnovy od evropské zelené dohody, digitalizace až po ekonomickou a genderovou (ne)rovnost.

Kromě veřejných panelových diskusí a expertních uzavřených kulatých stolů přivítá summit také 30 mladých politických lídrů na formátu Future European Leaders Forum (FELF), které se bude konat od 12.–16. července. FELF je oficiální součást Konference o budoucnosti Evropy. Summit se bude konat v hybridním formátu se zhruba 200 účastníky, kteří dorazí osobně. Zbytek účastníků ho bude mít možnost sledovat online.

Od svého vzniku v roce 2015 je cílem pražského evropského summitu rozvíjet strategickou diskusi o celoevropských tématech z pohledu střední a východní Evropy. Každý rok na summitu navíc český ministr zahraničí uděluje cenu „Vision for Europe“ osobnosti, která se významně zasloužila o evropskou integraci, ani letos tomu nebude jinak. V loňském roce byla oceněna Federica Mogherini.

Jak se zúčastnit pražského evropského summitu

V případě, že chcete sledovat průběh summitu a novinky o řečnících, programu, partnerech či další důležitá oznámení, můžete být v obraze prostřednictvím Facebooku, Instagramu, Linkedinu, Twitteru a také hashtagů #PES2021 a #PragueSummit.

Registrace pro online/osobní účast je otevřena!

Pro účast na summitu je nutné se registrovat. Pořadatelé upozorňují, že při preferenci osobní účasti bude třeba vzhledem k omezené kapacitě události a opatřením souvisejícím s covid-19 vyčkat na její dodatečné potvrzení. V každém případě však bude možné se zúčastnit online. Také lze využít možnosti se zúčastnit veřejné diskuze Urban Talks o zelené transformaci, pořádané 14. července v 16:00.

Kontakt pro další informace: Michal Beneš, Manažer komunikace a tiskový mluvčí Prague European Summit, mbenes@praguesummit.eu, +420737389258

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek