Mezinárodní setkání partnerských měst budou podpořena z Evropy pro občany

04.08.2020
Úřad vlády

Setkání zahraničních partnerských měst a obcí v Kojetíně a Letovicích budou financována z programu Evropa pro občany. V prvním kole letošních uzávěrek Oblasti 2 – Partnerství měst uspěly 2 z 5 předložených českých projektových záměrů. Agentura EACEA v rámci této výzvy vybrala ke grantové podpoře 127 z celkem 285 předložených projektů.

Výkonné agentuře pro vzdělávání kulturu a audiovizuální oblast (EACEA) předkládaly své žádosti města a obce, či zastupující organizace z 24 zemí zapojených do programu Evropa pro občany. Projekty spojoval jednotný design plánu aktivit v podobě několikadenního mezinárodního setkání se zástupci partnerských municipalit, v rámci něhož mají být diskutována témata v souladu s prioritami programu a prohlubována a rozšiřována samotná partnerství obcí a jejich organizací.

Kojetín, jehož jménem žádal Dům dětí a mládeže Kojetín, bude hostit v rámci projektu nazvaném Friendships without borders – Citizens againist extremism zástupce měst a obcí Senica, Halászi, Sosnowiec, Gänserndorf, Drážďany, Weilburg – Drommershausen, Gmünd a Subotica. Město Letovice do svého projektu Made in Europe zapojilo partnery z Budapešti, města Stari Grad, Chełmna, Kirchlintelnu a Slepčan. České municipality a jejich zastupující organizace se dále zúčastní jako partneři úšpěšných projektů v dalších 32 případech twinningových setkání v zahraničí.

Všem městům a obcím zapojeným do podpořených projektů gratulujeme!

Zájemci o získání podpory v rámci druhého kola Oblasti 2.1. Partnerství měst s uzávěrkou 1. září 2020 naleznou otevřenou výzvu zde: https://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens/news/call-for-proposals-town-twinning-2020-round-2_en

Všechny zveřejněné výsledky uzávěrek naleznete na oficiálních stránkách programu Evropa pro občany: https://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens/selection-results_en

Autor: Pavel Hradecký, Úřad vlády

Sdílet tento příspěvek