Videokonference ministrů financí zemí EU

19.05.2020
Úřad vlády

V úterý 19. dubna se uskuteční neformální videokonference ministrů financí zemí EU. Za českou republiku jednání povede ministryně financí Alena Schillerová.

Ministři financí zhodnotí aktuální hospodářské dopady pandemie COVID-19 a reakci EU: Chorvatské předsednictví bude ministry informovat o pokroku ohledně nařízení o dočasné podpoře na zmírnění rizik nezaměstnanosti v mimořádné situaci (SURE). Ministři rovněž zhodnotí probíhající jednání s cílem zprovoznit záchrannou síť pro podniky prostřednictvím celoevropského záručního fondu Evropské investiční banky. Komise a Evropská centrální banka předloží svoje posouzení hospodářské a finanční situace.

Dalším bodem bude přijetí Závěrů Rady ke zprávám o členských státech v rámci evropského semestru 2020 včetně hloubkových přezkumů a plnění doporučení z roku 2019. Posledním bodem videokonference bude téma boje proti praní špinavých peněz (AML), kde bylo zveřejněno nové sdělení EK a revize metodologie pro identifikaci vysocerozikových třetích zemí.

Autor: Maja Ondičová

Sdílet tento příspěvek