Výběrové řízení do institucí EU pro makroekonomy

28.11.2017

Zajímáte se o možnost zaměstnání v institucích EU? Evropský úřad pro výběr personálu (EPSO) vypsal výběrové řízení na pozice makroekonomů.

Jedná se o trvalé místo administrátora v platové třídě AD7 (po 9 měsíční zkušební době od přijetí do evropské služby definitiva, základní nástupní plat od cca 5.900 euro). Kvalifikačními požadavky jsou dokončené vysokoškolské vzdělání v oboru ekonomie, matematika nebo statistika v délce alespoň čtyř let následované minimálně 6letou odbornou praxí v oblasti makroekonomie či makroekonomické statistiky.

Požadované jazykové znalosti zahrnují alespoň 2 úřední jazyky EU, z toho jeden min. na úrovni C1 (může být i čeština), druhý min. na úrovni B2 (jazyk 2, výběr z angličtiny, francouzštiny a němčiny).

Máte-li odpovídající vzdělání a praxi a silnou motivaci pracovat pro Evropskou unii, můžete se přihlásit prostřednictvím stránek EU Careers do 19. prosince 2017 (do 12:00 hodin bruselského času). Nelze se současně přihlásit na pozici finančního ekonoma.

Více informací k výběrovému řízení na pozice makroekonomů (AD7) najdete na tomto odkazu; vyhlášení výběrového řízení pak naleznete v Úředním věstníku EU.

Příloha: Příručka k podávání přihlášek, Oznámení v Úředním věstníku EU, Informační leták.

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality