Politika, jaká nemá být

Politika, jaká nemá být

Petr Fiala
Nakladatel CDK 2010

Kniha nabízí pohled známého brněnského politologa Petra Fialy na svět současné politiky a na to, jak politika ovlivňuje naše životy.

ANOTACE

„Možná máte také pocit, že s politikou není něco v pořádku. Nemluvím ovšem k těm z vás, kteří jste takový dojem měli vždy a politiku považujete za špatnou, nezajímavou a nepotřebnou. Hluboce se mýlíte, samozřejmě, vždyť politika je nezbytná součást života společnosti, je důležitá a může a má být dobrá. Kdybych si myslel něco jiného, jistě bych o ní nenapsal tolik textů. Pokud jste ale přesvědčeni o důležitosti politiky, zajímá vás její kvalita, jen máte pocit, že se v poslední době nějak ‚pokazila‘, že je jiná a že se v ní a jejím prostřednictvím neřeší ty problémy, které jsou podstatné, že je stále obtížnější věřit nějaké straně, že opravdu udělá to, co slibuje, že jsou politici jaksi horší než dříve, že jde mnohem více o konkrétní ekonomické zájmy než o hledání řešení, jež je dobré pro společnost, že je v politice najednou nějak moc nevůle, byrokracie, korupce a nenávisti – pak vás zvu k četbě této knihy, napsal autor v úvodu knihy

Petr Fiala (1964), politolog a historik, od roku 2004 rektor Masarykovy univerzity. Zakládal a vedl několik politologických pracovišť, v současnosti je profesorem na Katedře mezinárodních vztahů a evropských studií a řídí Institut pro srovnávací politologický výzkum na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity. Působil také v různých veřejných funkcích, je mj. členem rad jmenovaných vládou nebo volených parlamentem. Ve své vědecké práci se věnuje především srovnávací a evropské politice, jeho knihy a texty se setkávají s velkým ohlasem nejen v rámci politologie.

Petr Fiala: Politika, jaká nemá, vydání první, brožovaná vazba, 164 stran, CDK 2010.

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality