Inventura hodnot

Inventura hodnot
Výsledky sociologických výzkumů hodnot ve společnosti ČR
Libor Prudký
Nakladatel Academia 2009

Kniha Inventura hodnot s podtitulem Výsledky sociologických výzkumů hodnot ve společnosti České republiky je výstupem sociologických výzkumů, jehož předmětem zkoumání byly proměny hodnot v české společnosti.

ANOTACE

Výzkumný tým Centra pro sociální a ekonomické strategie Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze shromáždil, uspořádal, zpracoval a v základních otázkách interpretoval empirické sociologické výzkumy, které se na souborech reprezentativních za celou společnost zabývaly zkoumáním hodnot.

Výzkumy prezentují hodnoty jako to, co existuje. Bez ohledu, jestli to odpovídá nějakému kodexu hodnot. V tomto směru jde skutečně o inventuru hodnot v této zemi, od sedmdesátých let minulého století až do současnosti.

Jde o první publikaci na toto téma. Na ni budou navazovat další, které se budou zabývat jednak hodnotami jako tím, co má být (co je žádoucí) a také hodnotami jako spolutvůrci sociálního uspořádání společnosti.

Libor Prudký: Inventura hodnot. Výsledky sociologických výzkumů hodnot ve společnosti České republiky, vydání první, 344 stran, vázaná vazba, Academia 2009.

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality