PŘÍPRAVA A ŘÍZENÍ PROJEKTŮ STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EVROPSKÉ UNIE

PŘÍPRAVA A ŘÍZENÍ PROJEKTŮ STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EVROPSKÉ UNIE

Tomáš Kantor, Dan Marek
Nakladatel BARRISTER & PRINCIPAL 2007

Tato užitečná publikace podává ucelený úvod do problematiky projektů financovaných ze strukturálních fondů Evropské unie. Je koncipována jako praktická pomůcka pro potenciální žadatele o podporu ze strukturálních fondů EU, zaměstnance samosprávy, neziskových organizací i podnikatele.

ANOTACE

Velmi přehledným způsobem seznamuje čtenáře jak s teoretickým rámcem unijní regionální politiky a její aplikací v České republice, tak s problematikou přípravy a řízení projektů strukturálních fondů. Nástroje, techniky a postupy projektové přípravy jsou prakticky vysvětleny a ilustrovány na několika desítkách konkrétních příkladů úspěšných projektů, jež získaly podporu ze strukturálních fondů EU.

Dan Marek vyučuje regionální politiku Evropské unie na katedře politologie a evropských studií Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Studoval na Univerzitě Palackého, University of Umea (Švédsko), University of California, Los Angeles a Hull University (Velká Británie). Problematiku Evropské unie vyučoval na univerzitách v Holandsku, Velké Británii a USA. Projektové přípravě a řízení projektů strukturálních fondů EU se věnuje také ve společnosti 4Euro Partners.

Tomáš Kantor pracuje jako konzultant v oblasti přípravy projektů, studií proveditelnosti, finančních a marketingových analýz ve společnosti 4Euro Partners. Studoval na ČVUT v Praze. Absolvoval zahraniční odborné praxe u firem OTE (Atény, Řecko), Siemens (Mnichov, SRN) a Sun Microsystems (Mnichov, SRN). V minulosti pracoval na manažerských pozicích ve společnostech Computer Systems Engineering, SEBA Tanvald, Integrastav a Step Investment Holding.

Tomáš Kantor – Dan Marek, Příprava a řízení projektů strukturálních fondů Evropské unie, vydání první, vázaná, 212 stran, rok vydání 2007.

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality