Zahradil: Zaorálek ze mě „loudí“, jak jednám o euroústavě

08.02.2007
Zmocněnec premiéra Topolánka v otázce euroústavy a poslanec EP Jan Zahradil si postěžoval, že od něho místopředseda sněmovny stále žádá důvěrné informace.

„Všiml jsem si, že si pan Zaorálek udělal nového koníčka. Neustále vyzvídá a loudí ze mne, co jsem tam (vyjednávání o euroústavě v Berlíně) dělal a o čem a s kým jsem jednal,“ postěžoval si zmocněnec premiéra Topolánka pro vyjednávání o Evropském ústavním dokumentu a český europoslanec Zahradil deníku Právo.


Nejen pro místopředsedu sněmovny však Zahradil zdůraznil, že informace o jednání v Berlíně podávat nebude, protože respektuje formát jednání, které zvolilo německé předsednictví, což znamená jednání na úrovni premiérských zmocněnců a „že je to skutečně důvěrné“.


„V tomhle ohledu pan Zaorálek nebo kdokoli jiný má smůlu,“ dodal.


Místopředseda sněmovny Zaorálek si na adresu Zahradila rovněž postěžoval, že odmítá chodit na výbory. Europoslanec považuje tato slova člena ČSSD za „absolutní nepochopení toho, jakým způsobem se taková jednání vedou“.


„Jestli si chce hrát na stínového ministra zahraničí, tak by tyhle základní diplomatické procedury měl znát,“ prohlásil Zahradil.

Autor: mab-iHNed,Právo, ods.cz

Sdílet tento příspěvek