EUROSTRANY

EUROSTRANY
Politické strany na evropské úrovni
Petr Fiala, Miroslav Mareš, Petr Sokol
Nakladatel BARRISTER & PRINCIPAL 2007

Kniha politologů Petra Fialy, Miroslava Mareše a Petra Sokola představuje v českém prostředí doposud nejpodrobnější analýzu významných politických subjektů a širších uskupení, pro které se vžilo označení eurostrany.

ANOTACE

Politické strany na evropské úrovni a další celoevropské stranické organizace a sítě, pro jejichž označení začal být v poslední době používán pojem „eurostrany“, jsou důležitými aktéry evropské integrace. Autoři této publikace nabízí důkladné seznámení s historickými, sociálními i prakticko-politickými souvislostmi existence a působení těchto politických subjektů na evropské úrovni.

Výsledná kniha vychází z dlouhodobého výzkumu všech tří autorů k danému tématu, jemuž přidal na aktuálnosti bouřlivý rozvoj evropského stranictví v posledních letech. Čtenář zde může nalézt politologické a právní vymezení eurostran, profily jednotlivých eurostran, charakteristiku institucí, v nichž eurostrany působí, i analýzu evropského stranického systému, který spoluvytvářejí.

Publikace Eurostrany, jež může být využita i jako vysokoškolská učebnice, je určena nejen odborné politologické veřejnosti, ale i politikům, žurnalistům a všem zájemcům o současné dění nejen v institucích Evropské unie.

Petr Fiala – Miroslav Mareš – Petr Sokol, Eurostrany, vydání první, brožovaná vazba, 272, Barrister & Principal, 2007

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality