EU zafinancovala Technickou univerzitu deseti miliony

29.07.2005
Technická univerzita v Liberci (TUL) získala od Evropské unie téměř deset milionů korun. Využije je na dva projekty zaměřené na zvyšování vzdělanosti.

„Fakulta mechatroniky a mezioborových inženýrských studií dostala příspěvek ve výši přibližně 7,9 milionu korun na projekt, který umožní prohloubit spolupráci s automobilovým průmyslem, především Škodou Auto,“ uvedla mluvčí univerzity Jaroslava Kočárková. Mladoboleslavská firma se totiž rozhodla vybudovat vlastní univerzitní centrum a TUL patří mezi její budoucí partnery se zaměřením na mechatroniku. Fakulta tak díky propojení se Škodou Auto získá velkou výhodu – ve Škodě vznikne ojedinělé špičkové pracoviště.


Fakulta textilní obdrží ze strukturálních fondů Evropské unie bezmála 1,8 milionu korun. Díky tomu spustí projekt s názvem Systém celoživotního vzdělávání v oblasti textilního materiálového a technologického výzkumu. Na univerzitě vzniknou takzvané e-learningové kurzy určené pro specialisty v daných oborech. Zvýší nejen jejich kvalifikaci, ale mohou přinést také nové nápady v oblasti použití nových textilních materiálů.

Sdílet tento příspěvek