Na ekologické projekty byly vyčleněny přes 2 mld. korun

22.07.2005
Z této sumy největší část podle ministerstva životního prostředí připadne na nakládání s odpady, rekultivaci skládek, nebo recyklaci odpadů.

Ekologické projekty dostanou z evropských fondů a státního rozpočtu více než 2 miliardy korun. Z této sumy největší část podle ministerstva životního prostředí připadne na nakládání s odpady, rekultivaci skládek, nebo recyklaci odpadů.

Téměř 1,4 miliardy korun získá 107 projektů z Operačního programu Infrastruktura, 197 miliony přispěje Státní fond životního prostředí. Fond přijímá žádosti o dotaci a poskytuje poradenský servis. Schváleny byly například projekty revitalizace vodní nádrže v Českém Těšíně nebo rekonstrukce části energetického systému Fakultní nemocnice v Brně.

Ministerstvo podpořilo také čtyři projekty v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů. Tyto projekty jsou zaměřeny na poradenství a vzdělávání a rozdělí si 54 milionů korun. Další žádosti do programu mohou zájemci podávat do 5. září. V dalším kole programu se bude rozdělovat 150 milionů korun.

Sdílet tento příspěvek